Hei på fredagskvelden! :)
Nå som det endelig er blitt helg, vil jeg gjerne by på denne nydelige kaken.
Det er helt umulig å greie å bare spise et stykke hvis du først har fått
smaken på den. Så da er dere herved advart :D
Du trenger:
200 gr kremost
1 ts vaniljesukker
250 gr sukker
2 egg
100 gr smør
3 ss kakaopulver
100 gr hvetemel
1 ts bakepulver
50 gr pekannøtter, hakket
Nougatglasur:
60 gr smør
1 ss melk
100 gr melis
2 ss kakaopulver
Pekannøtter til pynt
Og slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Smør en form på 20x20 cm, og legg bake-
papir i bunnen.
Rør sammen ost, vaniljesukker og 25 gr av sukkeret til en jevn masse,
og sett til side.
Egg og resten av sukkeret vispes til det er lett og luftig.
Smør og kakaopulver varmes på svak varme i en liten gryte. Rør til
smøret smelter.
Rør det så inn i eggeblandingen. Vend inn mel, bakepulver og nøtter.
Hell halvparten av brownie-blandingen i formen, og glatt til overflaten.
Smør forsiktig osten på, og hell resten av brownie-blandingen over til
slutt. Stek kaken i 40-45 minutter.
La den avkjøle i formen.
Lag nougatglasuren:
Smelt smør i melken, og bland inn melis og kakaopulver.
Smør glasuren over kaken med en palettkniv eller noe annet som egner
seg. Pynt med pekannøtter, og la glasuren bli stiv før kaken deles i biter.
Spis til du "sprekker"! :D
Fra boken "Fristende sjokolade"
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar