Jeg rett og slett ELSKER biscotti!:)
Den knasende sprøe lille skorpen er en perfekt liten kake å ha ved siden
av desserten, eller bare nytes sammen med en kopp te eller kaffe:)
Jeg komponerte min egen lille dessert, av det jeg hadde for hånden, på søndag.
Som du kan se på bildet over:
Plommer
Druer
Appelsin
Tranebær
Krem (kremfløte og litt vaniljesukker)
Honning
Gjerne litt nøtter, av noe slag
Frukt i bunnen, krem i midten, frukt på toppen. Strø på litt tranebær og nøtter. Drypp over litt honning!
Enkelt, og veldig godt sammen med biscottien. Og perfekt, hvis du har et
søtsug som holder på å ta livet av deg;D
Jeg har, som nevnt, noen "prøvekaniner" til kakene mine!:) Og disse
ble en slager x 10!:)
Jeg fulgte en oppskrift som jeg har brukt tidligere, men droppet noen av
ingrediensene og erstattet med tranebær og sitronskall. Og sammen med
sjokolade og kanel = fantastisk! Disse kan du trygt inkludere i julebaksten:)
Jeg driver og pønsker ut små gaveesker til favorittkakene/kjeksene mine, sånn
at jeg er godt forberedt neste gang jeg skal ha med en koselig liten gave:)
Skal vise frem noen av disse etterhvert.
Jeg tror jeg rett og slett har fått biscotti-dilla!!:D
For det første, så er det veldig enkelt å få til. Det er bare å følge oppskriften.
For det andre, så er det uendelig mange forskjellige kombinasjoner av
godsaker man kan putte i deigen.
Og for det tredje; En super gave!:)
Her er oppskriften:
1 egg
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts malt kanel
50 g kokesjokolade, grovhakket
70-80 g tranebær
Sitronskall, fra en halv sitron
Denne oppskriften gir ca 16 stykker
Og slik gjør du:
* Forvarm ovnen til 180 grader, og smør ferdig et stekebrett.
* Visp egg, sukker og vaniljesukker til en tykk eggedosis.
Så tykk at vispen etterlater spor når den løftes.
* Sikt mel, bakepulver og kanel sammen, og hell det deretter i
eggedosisen. Vend det forsiktig inn. Rør inn grovhakket sjokolade,
tranebær (gjerne oppdelt i mindre biter), og revet sitronskall.
Her kan du gjerne bruke hendene, og kna deigen lett.
* Strø litt mel på arbeidsflaten. og form deigen til en flat rull, ca 24 cm
lang og 2 cm bred (i høyden). Legg den så på stekebrettet.
* Stekes i 20-25 min til rullen har fått en gyllen farge. Ta den ut av
ovnen og avkjøl i 5 min til den er fast.
* Legg rullen på en fjel, og skjær den diagonalt i 1 cm tykke skiver.
Legg dem på stekebrettet og stek i 10-15 min tilsammen.
Her er det viktig å snu kakene etter halve steketiden.
* Avkjøles i 5 min, før de legges på rist for å bli helt kalde.
Knas i vei, du kommer til å elske disse!:)
Ha en fortsatt strålende tirsdagskveld!
Kilde: Grunndeig fra boken "Fristende sjokolade".
Går d ann å bake disse uten sjokolade??
SvarSlettDet går fint! Du kan erstatte sjokoladen med mere tranebær. Eller evt. grovhakkede hasselnøtter, pinjekjerner, mandler etc., hvis du ikke vil ha i bare tranebær. Lykke til! :)
Slett